Fotocredit: Namdalsavisa, Espen Fossland

Politisk humor fra partiprogrammene?

Kort tid etter første semifinale, var det politikernes tur til å stå på scenen. Denne gangen med humor som virkemiddel.

22. juli 2017

I Namdalsavisa 7. juli 2017

 

HØYLANDET: Politikere blir ofte parodiert og tullet med i forbindelse med revyforestillinger og tv-programmer. Torsdag var det både trønderske og nasjonale politikere sin tur til å utfordre seg selv fra scenekanten i Solsiden.

Arbeiderpartiet sto for åpninga, og stilte mannsterke opp på scenen før de sendte stafettpinnen til et rocka Venstre.

På scenen sto nestleder i Venstre, Terje Breivik, sammen med Åsmund Prytz, Geir Olav Knappe og Knut Øye Brandsås. Der framførte de blant annet ei vise – eller rettere sagt – ei rockelåt, der blant andre media fikk kjørt seg.

Med plakater som virkemiddel, fikk de utfolde seg til både latter og applaus fra publikum i Solsiden.

Fra Miljøpartiet De Grønne stilte Ingrid Liland (Nord-Trøndelag) og Lage Nøst (Møre og Romsdal). Med kun banjo og Lilands stemme, imponerte de med en egenskrevet versjon av Disney-hiten «Frozen».

Istedenfor å synge «Let it go», høstet de stor jubel med strofa «Æ e grønn».

SV avsluttet den politiske revyen der Siv Furunes entret scenen med en bratsj, og hadde en del morsomme vitser rundt det å spille på instrumentet.

Revysjef Anita Østby avsluttet med å oppfordre politikerne til å melde seg på neste revyfestival. Så gjenstår det å se om partiene velger å bruke humor i valgkampen.

 

Video fra Facebook-sida til Miljøpartiet De Grønne Nord-Trøndelag: https://www.facebook.com/mdgnt/videos/1538064976278264/

HD opptak (fra mikrofonen): https://humorportalen.no/videoer/mdg/